10 Şubat 2012 Cuma

Soya ve Soyanın Faydaları


Soya ve Soyanın Faydaları


SOYA FASULYESİ:
 Besleyiciliği yüksek, kullanım alanı oldukça çeşitli ve geniş bir besin olan soya protein açısından çok zengindir. Bunun yanında bol miktarda demir, kalsiyum ve fosfor mineralleri ile B vitaminleri içerir. Ayrıca A, D, E ve P vitamini ve diğer minerallerden de barındırır.
Soyanın Faydaları: Sindirim sisteminin çalıştırarak hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudun ve zihnin yorgunluğunu giderir ve enerji verir. Soya fasulyesi kandaki kolesterolü düşürerek kalp ve damar hastalıklarından korunmaya yardımcı olur. Kandaki şeker oranını dengeleyen Soya şeker hastalarına da yararlıdır. Sinirleri ve adaleleri güçlendirir. İyileşme süresini kısaltır. Vücut gelişimini destekler. Östrojen hormonunun aşırı salgılanmasının oluşturacağı etkileri önleyerek rahim, meme ve boyun kanserine yakalanma riskini azaltır. Prostatın büyümesini engeller.
Soya Fasulyesi Nasıl Kullanılır? Yemeklerde kullanılmasının yanında soyadan elde edilen un bisküvi, pasta, kurabiye ve bebek mamalarının imalatında sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca soya yağı ve sütü de elde edilir
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder