2 Şubat 2012 Perşembe

Beyaz Dut Kurusu



Taze beyaz dut içinde barındırdığı kimyasallarla doğal antibiyotik etkisi olan bir meyvedir. Gerek bitkinin meyvesinde gerekse yapraklarında Albanin ve Olinik Asit etkisi yüksek kimyasallardır. Unutulmaması gereken nokta; beyaz dut dalından kopartıldıktan sonra hızlı bir biçimde içindeki kimyasalların bozulmaya başladığıdır. Yani kurutulmuş dut ile taze dut arasında kimyasallar bakımından farklılıklar vardır ve ikisinin de vücuda etkileri farklı boyutlardadır.
Örneğin; yazın toplanıp güneş altında kurutulan beyaz dut egzama için adeta bir ilaç etkisi göstermektedir.
Egzama hastası olan binlerce insan yıllar boyunca bu hastalığı adeta bir kader olarak görmüşlerdir. Ellerinde oluşan egzamaya bağlı yaralar yüzünden sosyal hayatlarında istedikleri gibi hareket edemez olmuşlardır. Ellerin sürekli çatlaması, açık yaralar oluşması, sürekli acı çekme, ellerin sürekli kanaması gibi şikâyetler yüzünden birçok insan iş yapamaz hale gelmiştir.3 su bardağı içme suyunu kaynatın ve içine bir avuç dolusu kurutulmuş beyaz dut atın. Altını kıstıktan sonra 5-6 dakika kadar kaynattıktan sonra ateşten alın. Ellerinizin dayanabileceği sıcaklığa gelene kadar bekleyin (ne tamamen soğusun ne de ellerinizin dayanamayacağı kadar sıcak olsun). Ilık dut kurusu suyunun içine ellerinizi sokun ve 8-10 dakika kadar bu suyun içinde bekletin. Ellerinizi çıkarttıktan sonra yaklaşık bir saat kadar yıkamayın ve 1 saatin sonunda temiz su ile durulayın. Haftada 3-4 defa tekrarlayacağınız bu yöntem sayesinde çok kısa süre içinde ellerinizdeki iyileşmeye hayretler içinde bakacaksınız. Aynı yöntemi ayaklarınıza ya da vücudunuzun diğer bölgelerine de uygulayabilirsiniz. Bir kap yardımıyla sorunlu bölgeye dut kurusu suyunu dökerek aynı sonucu almanız mümkün.
Dikkat edilmesi gereken nokta şeker hastalarının bu yöntemden uzak durmasıdır. Çünkü hastaların kan şekerini yükselteceği için beyaz dut kurusu suyu yöntemi rahatsızlanmalarına sebep olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder