5 Şubat 2012 Pazar

Kantaron Otunun yararları



Kantaron Otu: Kantaron Otunun içeriğinde , A vitamini , C vitamini ve çeşitli mineraller bulunur. 

Kırmızı kantaron ve Sarı kantaron olarak iki çeşidi vardır. Kırmızı kantaron otu mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında, Sarı kantaron otu ise daha çok sinirsel rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
Kantaron Otunun yararları: Hastalıkların iyileşme süresini kısaltır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. İştah açıcıdır, sindirimi kolaylaştırır ve mide ağrılarını azaltır. Ateş düşürücü özelliği vardır. Kantaron otu ile yapılan çay vücuda kuvvet verir.
Astıma karşı yararlı bir ottur. Midedeki asit fazlalığını azaltarak mide ülserine karşı yararlı olur. İshal kesici özelliği vardır. Damar sertliğine karşı faydalıdır . 
Balgam söktürücü özelliği vardır.Akciğer hastalıkları için de faydalı bir bitkidir. Kantaron otu, depresyonu azaltmak için kullanılır. Psikolojik olan altını ıslatmalara karşı kullanılabilir. 
Uykusuzluğa, korku ve gerginliğe karşı da yararlı olduğu bilinir. Adet sancılarını ve menopoz şikâyetlerini hafifletici özelliği vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder