4 Şubat 2012 Cumartesi

Deniz Börülcesi Yararları (Faydaları)


Deniz Börülcesi
Deniz Börülcesi Hakkında Genel Bilgiler
Deniz Börülcesi ıspanakgillerden olan bir bitkidir. Deniz kıyısına yakın bölgelerde yetişmektedir. Denizin Gel-Git yaparak suyun çekildiği yerlerde yetişmekte olan bir bitkidir. Deniz börülcesi kendinden tuzlu, ekşi ve lezzetli bir bitkidir. Özellikle bahar aylarında tüketilmelidir, bunun sebebi ise Sonbaharda deniz tuzunu daha fazla içine çektiği için yenmesi güç olabilir. Gökova’da çokça yetişen deniz börülcesi, aynı zamanda Tuz gölü çevresi, Aksaray, Ereğli, Burdur ve Tarsus kıyılarında da yetişmektedir.
 Deniz Börülcesi Yararları (Faydaları)
  • Deniz börülcesi denizde bulunan tüm mineralleri bünyesinde barındırdığından dolayı vücuda oldukça faydalıdır.Bu mineraller Sodyum, potasyum, magnezyum, iyot, kükürt, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, manganez ve bakır ‘dır. 
  • İyot eksikliğinden olan Guatr hastaları için, iyotlu toprakta yetişmekte olan Deniz börülcesi yararlıdır.
  • Deniz börülcesi idrar söktürücü özelliğiyle aynı zamanda bir antioksidandır.
  • Besin değeri yüksek olan Deniz börülcesi vücuda kuvvet ve zindelik verir.
Deniz Börülcesinin Zararları
Deniz börülcesi bünyesinde tuz barındırdığı için yüksek tansiyon rahatsızlığı olanların fazla tüketmemesi gereken bir bitkidir.
Deniz Börülcesi Kullanımı
Deniz börülcesi kaynayan suya atılarak haşlanıp ayıklandıktan sonra içerisine limon, zeytinyağı ve sarımsak ilave edildikten sonra oldukça lezzetli olan salatası yapılarak tüketilir. Tuzlu bir bitki olduğu için tuz atılmamalıdır, sarımsakları ezerken dahi tuz kullanmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder