13 Şubat 2012 Pazartesi

Greyfurdun Faydaları



Greyfurt (Citrus paradisi): Bol miktarda C vitamini barındırmasının yanında, A ve B gurubu vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, sodyum ve fosfor mineralleri açısından da zengin bir meyvedir.
Greyfurdun Faydaları: Özellikle yemeklerden önce yenirse iştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mikrop öldürücü ve kabızlık gidericidir. Karaciğerin çalışmasına yardımcı olarak kanı temizler, vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olur. Bağırsakların düzenli çalışmasına faydalıdır. İdrar söktürür. Uyarıcı bir meyve olan greyfurt bedensel ve zihinsel yorgunluğu gidermeye faydalıdır. Stresi azaltır. Kansere karşı koruyucudur. Göğüs hastalıklarına, damar sertliği ve varislere karşı faydalıdır. Dişetlerini korur ve dişeti kanamalarını durdurmaya yardımcı olur.
Greyfurt Nasıl Kullanılır? Greyfurdun, meyvesinin yanında suyu ve kabukları da kullanılır. Greyfurtun suyu taze sıkılmalı ve sade içilmelidir. Kabuklarından marmelât yapılabilir. Greyfurt suyuna batırılmış bir pamuk ile sarkık cilt silinirse cildi gerginleştirmeye yardımcı olur.
Yapılan bazı araştırmalarda, greyfurt meyvesinin ve suyunun kilo vermeyi kolaylaştırdığı belirlenmiştir. Greyfurt Diyeti olarak bilinen yöntemde, kişi normal diyetini uygulamasının yanında yemeklerden önce bir adet greyfurt yiyerek ya da 1 bardak greyfurt suyu içerek diyetini greyfurt ile desteklemektedir.
Uyarı: Greyfurt suyu bazı ilaçların etkisini, ölümle sonuçlanabilecek seviyede arttırabildiği için, ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder