11 Şubat 2012 Cumartesi

bademin faydaları


BADEM ve BADEM YAĞI: Pembe ve beyaz renklerde çiçekler açan Badem Ağacının meyvesi, olgunlaştıktan sonra sert bir kabukla kaplanır. Acıbadem ve Tatlı badem olmak üzere başlıca iki çeşidi vardır. Bademin, diğer kabuklu yemişler gibi, besin değerleri son derece yüksektir. İçerisinde bol miktarda E Vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor bulunmaktadır. Bademin ezilerek yağı elde edilir.
Bademin Faydaları: Vücuda, beyne ve göze kuvvet verir. Yüksek kalori değeriyle kilo almaya yardımcı olur. Baş ve böbrek ağrılarını hafifletir. Soğukalgınlığı ve bronşite iyi gelir. Badem Yağı, pek çok şifayı içinde barındıranözel bir yağdır. Badem Yağı kabızlığı giderir. Acıbadem Yağı böbrekleritemizler, böbrek iltihabını gidermeye ve böbrek kumunu dökmeye yardımcı olur. Basur olan yere sürülürse ağrı ve yanmaları giderir. Egzama kaşıntılarını azaltır. Tatlı Badem Yağı en eski bakım ürünlerinden biridir. Hassas ve kuru ciltlere sürülürse cildi besler ve pürüzleri giderir.
Badem ve Badem Yağı Nasıl Kullanılır? Badem taze olarak yenebileceği gibi olgunlaştıktan sonra çekirdeği de yenebilir. Badem, yemeklere ve tatlılara ayrı bir lezzet katmanın yanında besin değerlerini de arttırır. Badem Yağı makyaj çıkarıcı, cilt temizleyici ve yumuşatıcı olarak kullanılabilir.Özellikle hamilelerin cilt çatlaklarının oluşumunu ve iz bırakmasını önlemek için kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder