5 Şubat 2012 Pazar

Antakya Biberinin Faydaları


devam ediyor,özellikle Antakya’da yetişen samandağı biberi birden meşur oldu.Nedeni ise Mesut Yar’ın  Samandağı biberi yiyerek 12 kilo vermesi…
Samandağı biberinin faydaları…
-Metabolizmayı hızlandırır ve böylece vücuttaki yağ yakımını arttırır.
-Ayrıca tüm biberler mideyi uyarır, sindirim salgılarını artırır, sindirimi kolaylaştırır, İdrarı artırır.
-Biberler, içerdikleri antioksidan ve diğer maddelerle bedenin birçok kanser türüne ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
-C vitamini yönünden zenginliği sayesinde biberler, bedenin hastalıklara direncini artırır, soğuk algınlığının ilk aşamasında iyileştirici etkisi vardır.
-Biberler, içerdiği yüksek orandaki lif nedeniyle kabızlığa iyi gelir.
-Özellikle acı biberler akciğerlere iyi gelir. Balgam söktürücü etkisi vardır; kronik bronşit ile anfizemi önler ve hafifletir; solunum zorluklarını giderir.
-Cilde iyi gelir.
-Acı biber, damarlarda pıhtılaşmış kanı çözer, ağrıyı geçirir.
Samandağ Biberi Nasıl Yenilmeli?
 Kahvaltıda ince uzun şekilde söğüş olarak, yemeklerin içine, özellikle salataya doğrayarak, ocağınızın üstünde pişirerek veya mangalda közleyerek yiyebilirsiniz. Günde en az 4 adet yemenizi öneririz.
Samandağ Biberi Nasıl Saklanmalıdır?
Buzdolabında su değmeyecek şekilde 15 gün dayanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder