3 Şubat 2012 Cuma

Baklanın Faydaları nelerdir



 
v      Baklanın 15 gr. Çiçeği bir litre suda haşlanır, günde bir kaç kaşık içilirse, idrarı söktürür, vücuttaki zehirleri di sarı atar. Böbreklerdeki taşların kumların düşmesine yardım eder.
v      Böbrek ağrılarım dindirir, iltihabı giderir.
İdrar yollarını temizler.

v      Kanı durmayan yaralarda ikiye bölünüp yapıştırılırsa, kanı durdurur ve insana uyku verir.

v      Baklanın kabuğu kıl biten yerlere dövülüp sürülürse, bir daha o yerlerde kıl çıkmaz.

v      Bakla suyu ile yüz yıkanırsa cilt güzelleşir.

v      Arpa unu ile karıştırılıp, çıbanlara yakı gibi konur. Kulak arkasında ve göz altında olan şişlere balla karıştırılıp sürülebilir.

v      Zeytin yağı ile karıştırılarak yakısı konulursa hanazir hastalığına iyi gelir.

v      Kabuğu ile beraber suda pişirilip sirke ile yenirse bağır sak yaralarına ve müzmin ishale iyi gelir. Fakat pişirirken ilk suyunu değiştirmek gerekir ki gaz ve şişkinlik yapmasın. Eski baklanın gazı daha azdır.

v      Kabuğunu üzüm şurubu ile pişirip erkek organlarında, memede olan şişlere ve vücuttaki leke hastalığına yakı gibi konulursa faydalıdır.

v      Dövülmüşü bademyağı ile pişirildikten sonra şeker de katılarak yenirse, öksürüğe ve her cins göğüs üşütmelerine iyi gelir.

v      Dövülüp ince elekten geçirerek göze sürülürse kataraktı iyileştirir.
v      Not: Kadınlar aşırı yerse hamileliği önler, tavuklar fazla yerse yumurtadan kesilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder