24 Şubat 2012 Cuma

Hindistan cevizinin Faydaları



Hindistan cevizi son yıllarda önemi anlaşılan bitkilerden biridir. Daha önce doymuş yağlar içerdiğinden yasak yiyecekler arasında sayılmasına karşın günümüzde suyu, sütü ve yağının pek çok fayda taşıdığı bilinmektedir.
Hindistan cevizi suyunu iklim gereği çok fazla tüketen bir toplum değiliz. Ancak ileri tarım yöntemlerinin gelişmesi ile birlikte hindistan cevizi üretimi yapılmakta ve hindistan cevizinin suyuna erişim daha kolay olmaktadır. Hindistan cevizi suyu sütü alınan olgun cevizlerden sıkılma yoluyla elde edilir ve yaşlanmanın çok önemli bir düşmanıdır. Ünlü pop müzik şarkıcısı Madonna her fırsatta güzelliğini ve gençliğini hindistan cevizine borçlu olduğunu söylemektedir.Hindistan cevizi suyu ve sütünün bu kadar popüler olmasının nedeni elektrolit açısından mükemmel olmasıdır. Ağız yoluyla alınabilecek en iyi nemlendiricidir. Hindistan cevizi su ve sütünün yapısı insan plazmasına benzer. Soydum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, potasyum, C – B vitaminleri, protein ve mineraller içerir.
Hindistan cevizi su ve sütünün faydaları şöyle sıralanmaktadır:
-Cilt dokusunu geliştirir.
-Kilo vermeye yardımcı olur.
-Bağışıklığı arttırır ve virüslere karşı korur.
-Dolaşımı düzenler.
-Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırarak sindirime yardımcı olur.
-Tiroit sağlığını geliştirir.
-Hepatit, ödem, yanık tedavilerine yardımcı olur.
-Özellikle sarhoşluğu giderir.
Hindistan cevizi sütü inek sütüne lezzetli bire alternatiftir. Çay, kahve gibi içecek ve yiyeceklere eklemeye elverişlidir. İçinde bulunan laurik asit antibakteriyel ve antimikrobiktir. Mantar ve mikrobik kökenli rahatsızlıklarla savaşan kaprik asit içerir. Uçuk, aids, grip gibi hastalıklarla başarı ile mücadele eder.
Hindistan cevizi yağının yemeklik yağ olarak kullanıldığı ülkelerde kalp hastalıklarının düşük düzeyde olmasına karşın kalp hastalıklarına neden olan bakterileri öldürücü özelliği bulunmamaktadır. Hindistan cevizi süt ve yağı bağışıklığı arttırmanın yanısıra doğrudan kullanımda toksin giderici ve cildi güzelleştirici özellikleri vardır.
Hindistan cevizi yağının kolesterol içeriği bulunmasına rağmen uzun süreli kullanımda bile tehlikeli olmadığı görülmektedir. Çünkü hindistan cevizi yağ molekülleri farklı bir yapıdadır.
Hindistan cevizi ürünleri cam şişelerde saklanmalı, başka yağlarla karıştırılmamalı ve plastik kaplarla temas ettirilmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder